28 maart 2010 Familie Contactdag België
3e FAMILIE CONTACTDAG BELGIE

TIJD OM ELKAAR BETER TE LEREN KENNEN

Na een door het ingaan van de zomertijd extra korte nacht, vertrekken Patrick, Linda en ik om 9 uur in de richting van het Belgische Mechelen. De reistijd valt erg mee, we komen om 10 voor half 11 al bij Technopolis aan.
Technopolis is een wetenschappelijk doemuseum en voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden interessant. Buiten begint Linda meteen een personenauto die op een balans staat omhoog te hijsen en binnen gaan Patrick & Linda al vlug op verkenning. Ze vermaken zich prima.

Ik neem stelling aan een tafel voor restaurant Gigabyte, waar iedereen langs moet om naar het restaurant te gaan. De plaat met het logo van de contactgroep staat goed zichtbaar in het net van de buggy en dan mijn hoofd erbij, zo moeten we elkaar kunnen vinden. En dat klopt gelukkig ook.

Al snel arriveren de eerste deelnemers, een gezin dat ik al sinds de eerste Belgische contactdag in 2007 ken. Het is een hartelijk weerzien. Eén voor één komen ook de andere gezinnen aan. De meeste ken ik al van vorige contactdagen, de anderen ken ik alleen van de email.

De leeftijd van de meisjes die er waren loopt uiteen van 3½ tot bijna 15 jaar. En ze hadden soms ook broertjes en zusjes meegenomen.
Zoals gewoonlijk is het ijs heel snel gebroken en praten de ouders volop met elkaar, terwijl de kinderen zich uitstekend vermaken. De meisjes kunnen goed met elkaar opschieten, ook al kennen ze elkaar niet of hadden ze elkaar al 2 jaar niet gezien.

Het is leuk om te zien hoe ze b.v. samen op de foto gaan om Technopolisgeld te maken, elkaar meenemen naar leuke ontdekplekken en hoe ze mooie dingen knutselen om aan de mamma's te geven.

In de gesprekken tussen de ouders blijkt dat er naast vele verschillen ook vele overeenkomsten te vinden zijn. Genoeg om geanimeerd met elkaar te praten, elkaar advies te vragen en advies te geven.
Zo blijkt bijvoorbeeld dat er behoorlijk wat verschil kan zitten in hoe de school omgaat met een kind dat wat extra steun nodig heeft. Sommige ouders zijn zeer tevreden met de school en de leerkracht van hun kind, voor anderen ligt dat helaas anders. En het is altijd interessant eens te horen hoe andere ouders b.v. een driftbui van hun kind aanpakken, of de zindelijkheidstraining. En hoe de meisjes die weten dat ze Triple-X hebben daarmee omgaan.

En zo is het voor we het weten alweer sluitingstijd en daarmee tijd om afscheid van elkaar nemen.

Lieve mensen, ik vond het een zeer waardevolle dag.

Het is voor de ouders en voor de meisjes zelf goed te weten dat ze niet alleen staan, dat er anderen zijn die in dezelfde situatie verkeren als jij.

En met de huidige moderne technologie is het toch super dat, mocht men dat willen, ouders en kinderen ook per email, Hyves of Facebook met elkaar in contact kunnen komen.
Ida en ik willen daar graag in bemiddelen.

En Linda's commentaar?
"Ik vond het hartstikke leuk. Technopolis was hartstikke leuk en het was leuk al die meisjes weer te zien die ik al ken en andere meisjes die ik nog niet ken."

Graag tot volgend jaar!

Thea van de Velde

[WELKOM] [Contactdagen]